publicenemy

De afgelopen maanden werd de media overspoeld met berichtgeving over massa’s vluchtelingen die met bootjes aankwamen op Griekse eilandjes en elders in Europa hun toevlucht zochten. Iedere stap in dit proces werd door hordes cameramensen gevolgd, van verdronken kindje op het strand tot busladingen vol boze demonstranten die tegelijkertijd met een NOS-ploeg arriveerden bij een gemeentehuis waar net een debat gaande was over een opvangplek in de regio voor al die vluchtelingen.

Toen had al een alarmbelletje moeten afgaan bij de meeste mensen, want wat is er in werkelijkheid gaande wanneer de media overspoelt is met slechts één nieuwsitem? Juist, dan willen bepaalde mensen dat jij je aandacht ergens op richt, want dat is namelijk het ideale moment om dingen te doen waarvan zij willen dat jij dat niet ziet. Zo werken veel goocheltrucs. Terwijl jij je focus richt op 1 kaart, zie je niet wat de goochelaar in werkelijkheid doet. Daarom is het voor politici heel handig om niet zulke populaire maatregels stiekempjes er door heen te sluizen wanneer de focus van het volk ergens anders op gericht is.

Jurjen Koopmans heeft voor Vrijheid Radio gekeken wat voor maatregelen er onopvallend en stilletjes door de kamer zijn gesluisd terwijl het hele land zich druk maakte om vluchtelingen. In de komende uitzending van Vrijheidradio zullen we hier aandacht aan besteden.

Beste mensen, houdt de wijze woorden van Chuck D daarom goed in gedachten wanneer u uw tv aanzet: Don’t believe the hype! Hieronder een selectie van maatregelen die door de kamer zijn gejaagd terwijl de menigte zich druk maakte om vluchtelingen:

2 Responses to Waarom je de hype niet moet geloven

Geef een reactie