gekkedingen
Hier een paar gekke dingen die mij opgevallen zijn terwijl ik een bak koffie naar binnen werk:

1) Justitie:

De politie probeert misdaden op te lossen, wat inhoud dat ze eerst gepleegd moeten worden, want dan pas kun je ze oplossen.
Het voorkomen van misdrijven of decriminaliseren van slachtofferloze ‘misdrijven’ zou logischer zijn, maar dat kan uiteindelijk banen gaan kosten bij de politie. Dat is zo iets als schieten in je eigen voet.
Dus blijft men liever achter de feiten aanhollen.

2) Volksgezondheid:

Achter feiten aanhollen, dat zien we ook terug bij gezondheidszorg. Het genezen van ziekte heeft meer prioriteit dan het voorkomen. Het is een miljardenindustrie voor zowel farmaceuten als verzekeraars waar grote belangen in spelen en met grote sommen belastinggeld wordt gesmeten en allemaal ten koste van jij en ik.

3) Onderwijs:

Mijn eigen ervaring met school is dat je verplicht word aanwezig te zijn in een lokaal met andere slachtoffers van dit systeem waar je geleerd wordt wat je moet denken in plaats van hoe je kunt denken. Totale tijdverspilling dus. Ik had als kind ook nuttige dingen kunnen doen zoals mijzelf ontwikkelen op de arbeidsmarkt, maar dat mag niet als 10-jarige.
Er worden miljarden ingepompt die uiteindelijk als studieschuld op de ruggen eindigen van degenen die door blijven studeren na hun middelbare schoolverplichting.
En weinigen vragen zich af waarom er zoveel geld in gaat terwijl het systeem er niet beter op wordt. Zou je het niet goedkoper, efficiënter en innovatiever moeten maken? En waarom zoveel mensen verplichten aan dit falende systeem mee te doen?
En waarom innoveert het niet? Waarom moeten we in het digitale tijdperk nog steeds naar peperdure gebouwen om informatie te vergaren?
Is het niet beter onderwijs zo in te richten dat je niemand hoeft te verplichten, maar dat ze uit vrije wil komen omdat het eindproduct gewild is? Je leert er hoe te denken ipv wat te denken. Je leert ze een paar essentiële basisprincipes en de rest vogelen ze zelf wel uit.

4) Volkshuisvesting:

Tegenwoordig is de tijd dat je op de wachtlijst staat voor een woning al bijna net zo lang als dat je destijds in de DDR op een Trabantje moest wachten. Terwijl het bouwen van een woning echt niet zo lang duurt.
Ook de wijze van wonen zou zo extreem kunnen innoveren wanneer dit helemaal vrijgelaten wordt. Nu is de gemiddelde sociale huurwoning een betonnen blokkendoos waar net zo veel fantasie in is gestoken als destijds in het grijze telefoontoestel van de PTT, je weet wel, die ene met die draaischijf. De huidige iPhone kon ontstaan omdat een klein beetje vrijheid toegelaten werd op de telefonie. Hoeveel innovatie zou er in een woning gestoken kunnen worden wanneer hier de teugels losgelaten worden?
zo zou je over tal van zaken eindeloos kunnen doorgaan.maar m’n bak koffie is inmiddels op, dus ik laat het hier bij. Ik hoop jullie hier mee een beetje geïnspireerd te hebben n zelf ook wat gekke dingen te zien.
door Johan Jongepier

One Response to Een paar gekke dingetjes

  • En daarom krijgen burgers massaal PTTS= Politie Toga Stress Syndroom. Wat gemakshalve verward wordt genoemd zodat zij zonder proces kunnen worden weggesloten is de justitiële GGZ instellingen.

Geef een reactie