Nee, het was niet het zoveelste domrechtse geflirt met onderbuikberichten van de Telegraaf/WNL die de druppel voor mij was. Maar wat was dan wel de druppel die de spreekwoordelijke emmer deed overlopen en mij er toe heeft gebracht dat ik mijn lidmaatschap van de Libertarische Partij tga beëindigen?

Het was ook niet dat ik zoveel tijd en energie had gestoken in de Permanente Campagne groep van de LP en alles wat wij daar hadden besproken en uitgedacht door de lijsttrekker van tafel werd geveegd omdat hij een boek over Obama had gelezen.

En ook niet omdat de LP bij de laatste verkiezingscampagne totaal afwezig was in de media. Ze deden wat op Facebook maar daar bleef het bij.
Zelfs doorgaans zeer actieve leden hadden totaal geen idee of de LP nu wel of niet mee deed met de verkiezingen.

Wat ook niet de voornaamste reden van opzegging van mijn lidmaatschap is, is de ambtenarencultuur die te bespeuren is bij het bestuur van de LP waardoor nieuwe ideeën en innovaties met een zelfde ‘snelheid‘ tot leven komen als bij de overheid waartegen ze menen te strijden. Het stof en de spinnenwebben in een gemeentehuis tref je meestal rondom de ideeënbus aan. Soms is een ambtenaar zo creatief om meteen een papierversnipperaar onder de ideeënbus te plaatsen.
Ik zou er niet gek van opkijken wanneer dit vroeg of laat ook bij de LP gebeurd.

Ik zeg mijn lidmaatschap ook niet op omdat ik zelf totaal niet in democratie geloof (zie eerdere artikelen in deze blog). De kans dat je buiten democratie om iets in de samenleving kunt bewerkstelligen is vele malen groter dan via het democratisch proces.  Maar als de LP een platform zou zijn om een radicaal libertarisch geluid te laten horen (zoals Ron Paul dat deed bij de voorverkiezingen in de VS) dan zou ik de LP wel blijven steunen, maar dat viel de laatste tijd wat tegen. Ik zag vooral veel gemiste kansen.

Het waren ook niet de langdradige ALV’s waarbij het zelfs voorkwam dat ik letterlijk in slaap viel of moest vechten om wakker te blijven.

Nee, de reden dat ik mijn lidmaatschap beëindig is dat het mij niet gelukkig maakt. Ik ben van mening dat wanneer iets je frustreert, irriteert, energie kost maar niets oplevert of op een andere wijze je streven naar geluk niet tegemoet komt, je er beter afstand van kunt nemen.

Dus dat doe ik dan bij deze.

Wellicht als Toine Manders weer lijsttrekker wordt dat ik een lidmaatschap overweeg.

En ik voel mij werkelijk bevrijd nu ik deze beslissing genomen heb.

Johan Jongepier

 

One Response to Waarom ik mijn lidmaatschap van de LP opzeg

Geef een reactie